Mag je sporten met je nieuwe tattoo?

Natuurlijk kan dat! Maar…je moet je tattoo wel even de kans geven om te settelen in je huid. Een tattoo laten zetten is namelijk niet zomaar iets. Je bent jezelf niet alleen aan het verwonden, maar injecteert er ook nog eens iets in, wat niet lichaamseigen is….tattoo inkt. Je lichaam heeft tijd nodig om de inkt in te kapselen en je tattoo te laten genezen.

Na hoelang je mag je dan gaan sporten met je nieuwe tattoo? Dat hangt af van een aantal factoren:

Wat voor soort tattoo is gezet?
Op welke plek zit je tattoo?
Wat voor soort sport doe je?

Een klein getatoeëerd hartje op je pols, vraagt om een andere benadering dan bijvoorbeeld een hele arm sleeve. De eerste dagen is het belangrijk dat je je tattoo zoveel mogelijk met rust laat en vooral beschermt tegen vuiligheid.

Wat zijn de risico’s van sporten met je nieuwe tattoo?
• Inktverlies door bovenmatig zweten
• Irritatie van je kleding
• Infectiegevaar

Te snel gaan sporten met je tattoo brengt ècht risico’s met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je kleding je tattoo irriteert of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.